Tajlanđanka

Poželjeti imati djevojku Tajlanđanku sasvim je razumljiv izbor pojedinih zapadnjačkih muškaraca, ali očekivati da će ti biti vjerna samo zato što joj šalješ novac svaki mjesec je prilično naivno…

Kao što već vjerojatno znate, turistički gradovi na Tajlandu puni su djevojaka iz siromašnih dijelova zemlje koje su stigle pronaći situiranog stranca s planom da se u njih zaljubi i zatim im u potpunosti promijeni život uzdržavajući ih. Obično već imaju djecu iz neuspješnih brakova s domaćima te puno siromašnih usta u svojoj obitelji koja ovise o uspjehu njihove misije.

Dok se ne pojavi onaj pravi, te iste djevojke zarađuju “po malo”, provodeći jednu ili više noći s muškarcem koji im se svidi u noćnom klubu, očekujući za to određenu novčanu naknadu koja obično iznosi 2000 bahta iliti 400 kuna. Dio njih pak radi u barovima te također uz posao konobarice povremeno spava s muškarcima i tako podebljava honorar. Neke su u izboru partnera izbirljivije, druge i ne toliko.

Druženje tih djevojaka sa stranim gostima ne može se nazvati prostitucijom, jer obično uključuje i zajedničke večere, nekad i odlaske na plažu ili u kino, a također ima tu i mnogo strasti, smijeha te emocija, dok nakaradni folklor tipičnog plaćenog seksa poput svodnika i bizarnog štopanja vremena s njima ne postoji.

Novac se nikad ne plaća unaprijed, već na rastanku, a posebno se cijeni ako muškarac još izmisli neki razlog zašto otvara novčanik, tipa “evo ti za taksi” ili “evo pa počasti frendice”, kako se mlada dama ne bi osjećala prljavo zbog načina na koji se prehranjuje. Nekim curama je čak neugodno tražiti i dogovarati novac, a na muškarcu je da prepozna situaciju i na oproštaju svejedno izvadi novčanik i napravi ono što se od njega očekuje.

Naravno, takav odnos u kojem ima i mnogo ljudskosti dovede do toga da se muškarac sa Zapada zaljubi u domaću djevojku, pogotovo ako je nježna, slatka i lijepa, kakvih je pregršt. Ljubav je zapravo i njezin “plan A”, a uzdržavanje ono što zatim očekuje kao nagradu za svoju privrženost i potpunu predanost.

Tajlanđanka

Ono što zapadnjak s druge strane obično traži je njezina vjernost. Spreman je slati novac svaki mjesec, pod uvjetom da djeva bajna promijeni svoj životni stil, prestane piti i spavati s drugim muškarcima i mirno čeka da se on ponovo vrati na Tajland.

Vjernost je na Tajlandu najskuplja investicija. Cifre koje se mogu čuti u Pattayi su prilično nevjerojatne i malo je ljudi u Hrvatskoj koji se mogu uključiti u ovu igru. Tri tisuće kuna humanitarne pomoći je neki mjesečni minimum, no kruže legende o Slovencu koji je slao osam tisuća, a nije rijetkost ni da cura dobiva deset tisuća kuna od Engleza, Norvežanina ili Nizozemca, dok rekord drži jedan Kinez koji je hladno slao svaki mjesec 20 tisuća kuna sredovječnoj ženi prilično prosječnog izgleda.

Što je najsmješnije, za tu cifru mogao bi muškarac provoditi strastvene noći i jutra s desetak ili više različitih Tajlanđanki mjesečno, ali ljubav je ipak ljubav, a u ovoj Kraljevini je izuzetno skupa ako tražiš partnericu klasičnim načinom.

Može li se kupiti nečija vjernost, pogotovo u takvom okruženju? Kako zabraniti nekome da se prepusti strasti nakon što se naloče, kad si udaljen desetak tisuća kilometara, a znaš da se njezine sve prijateljice natječu koja će spavati sa zgodnijim, mlađim ili imućnijim frajerom? Nikako.

Muškarac koji malo duže živi u Pattayi teško može ostati vjeran jednoj curi, ponuda je jednostavno ogromna i progoni te gdje god ideš. Ništa drukčije nije ni ženama, što u kombinaciji s alkoholom, utjecajem prijateljica i potrazi za adrenalinom vodi prema odlasku u sobu onog kojeg je iste večeri upoznala.

Dakle, vjernost se ne isplati ni tražiti ni plaćati, ni na Tajlandu ni nigdje drugdje. Uostalom, svi smo slobodni ljudi. No, ako imaš višak novaca i želiš pomoći nekome do kog ti je stalo i donijeti mu sigurnost i radost u kuću, to je sasvim druga stvar. Samo s takvim stavom i razmišljanjem situirani se zapadnjak može upuštati u ozbiljnu ljubavnu tajlandsku avanturu. Sve drugo vodi prema razočaranju…

Autor: Štefek Tajlandski