Prolazile su mi kroz glavu one riječi Rihannine pjesme. “And everybody’s watching her, but she’s looking at you!”

Scenarij koji je u Hrvatskoj čak i zgodnom muškarcu u noćnom klubu gotovo nemoguće doživjeti, a kamoli nekom prosječnom, s obzirom da kod nas kraljice večeri uglavnom samo smrknuto gledaju ravno ispred sebe, s onim napućenim usnama u znak protesta prema iritantnoj pažnji koju dobivaju u svakoj sekundi svojeg života.

No, ja se nalazim u Pattayi, a tamo su sva čuda moguća. Ona se zvala Bju i bila je glavna atrakcija Lucifera. Uvijek je bila u centru pažnje, okružena gomilom ušminkanih prijateljica. Silikoni su u tom društvu skakali okolo više nego drugdje i bile su najpopularnije cure u jednom od najpopularnijih noćnih klubova ovog grada.

Bju možda nije imala plastično poprsje, no svejedno je privlačila poglede cijelog diska. Bila je alfa ženka, kontrolirala je svojom prisutnošću gotovo pola Lucifera i uvijek je bila prvi izbor među muškarcima koji znaju što je lijepo i privlačno. Modno osviještena, katkad sa šeširom na glavi, zahvaljujući savršenoj liniji, zavodljivom pogledu i neodoljivom osmijehu nije imala pravu konkurenciju gdje god se pojavila.

A te večeri dok je ekipa uobičajeno slinila oko nje, ona me gledala nasmiješena preko velikog šanka, s praktički drugog kraja noćnog kluba. Mogao se osjetiti bijes i ogorčenje okoline kad sam odmah nakon dobivenih signala odjurio do nje, a još veće kad smo prisno zaplesali i prvi se put poljubili.

“J**i se! Ne vjerujem više ništa muškarcima,” odbrusila mi je kad sam joj pokušao reći na tajlandskom da je lijepa, trik koji je tako dobro prolazio kod drugih Tajlanđanki.

Lucifer

Ponovila je te riječi još nekoliko puta tijekom noći, dok sam se u krevetu u trenucima euforije divio oblinama koje vidim ispod sebe. Otkrila mi je zatim zašto je tako bijesna na muški rod. Iza nje je bilo nekoliko životnih priča o kojima se mogao snimiti i film.

U mlađim danima zaljubila se u jednog tajlandskog policajca. Dobili su kćerku i krenuli živjeti zajedno. Došlo je i drugo dijete, a Bju je vjerovala da živi život o kakvom je sanjala, sve dok jednog dana dragi nije zaboravio ključeve od stana pa mu ih je odlučila odnijeti u postaju gdje je radio. Tamo je doživjela šok, jer čekala ga je još jedna žena. “Tko si ti?”, pitala je rivalku i dobila odgovor koji nije očekivala:

“Ja sam njegova supruga!”

Ispalo je da je murjak živio dvostruki život, poput onog klinca iz Kušanove knjige “Zagonetni dječak”. Bju je otišla, ali kćerke su ostale kod njega te je došla u neobičnu situaciju da mora plaćati alimentaciju svom muškarcu. Tada se okrenula zapadnjacima.

Pojavio se spasitelj, ni manje ni više nego iz Slovenije. Imućni čovjek iz Dežele u Bju je vidio ostvarenje svih svojih fantazija te je otvorio gostinjsku kuću u Pattayi u kojoj ju je zadužio da se brine za goste dok on posluje po Europi. Kad bi se pojavio na Tajlandu, putovalo se na egzotična mjesta i novac trošio na sve užitke koje ovaj svijet nudi, a moja nova prijateljica bila je sretna kao malo dijete.

Međutim, kako to obično biva u korumpiranoj državi, nešto je zaštekalo s dozvolama, a Slovenac se također spetljao s krivim ljudima iz Rusije pa je ostao bez svoje gostinjske kuće. Onda je Bju primila novi udarac, jer je otkrila da je zapravo i on već oženjen. Otišla je neutješna pola godine u hram, meditirala i živjela jednostavnim životom, odjevena u jeftine svijetloplave halje, dok nije osjetila da je spremna za povratak okrutnom svijetu koji ju je dvaput razočarao.

Nakon toga svega Bju ipak nije pronašla svoj duhovni mir. Okrenula se cuganju i petljanju s nepoznatim muškarcima te je ovom prilikom ležala gola u mom krevetu. Bilo je već podne, a ona je ispod plahte lijeno istezala svoje privlačno tijelo, bez potrebe za ustajanjem. Meni nije smetalo. Tko zna kad ću sljedeći put imati čast ugostiti jednu kraljicu večeri.

Prije svakog izlaska stavljala je na lice gomilu šminke, ali tog jutra nije je imala ni trunke kad smo zajedno doručkovali u obližnjem malom restoranu. Nestao je njezin umjetni imidž fatalne frajerice, a meni je ovakva obična bila još privlačnija.

Tada se dogodilo nešto zaista neobično. U jednom trenutku dok sam jeo rižoto s plodovima mora sletjela mi je ptica na glavu i tamo se smjestila. Bila je to šarena papiga koja je pobjegla od svog vlasnika. Ne znam je li to bio neki znak s neba ili ne, ali i Bju i ja osjećali smo za tim doručkom veliku povezanost i odlučili da se moramo ponovo vidjeti.

No, ljubavna veza s partijanericom nije jednostavna. Kad smo se ponovo našli, bila je već mrtva pijana, iako je bilo tek devet navečer. Umjesto odlaska u kino, na silu me odovela na rođendan svoje prijateljice, a motiv joj nije bio baš za pohvaliti. Naime, u njezinom društvu cure su uglavnom hodale s prastarim tipovima pa im je Bju to odlučila predstavljanjem mene nabiti na nos. Slavljenica kojoj je dečko ušao u osmo desetljeće skoro se rasplakala od muke. Počela je lokati žestoki alkohol i brzo zaspala na vlastiti rođendan, a nije bila ni ponoć.

Bju se također nije mogla kontrolirati. Odvukla me u disko u kojem je kraljevala, najgluplji mogući izbor mjesta druženja na drugom spoju, čisto da gazda vidi da je i dalje redovit gost. Lokala je pivo kao da je voda, a kad više nije mogla ni hodati, a kamoli plesati, pristala je poći sa mnom na spavanje.

“Ne mogu više ovako! Želim imati dečka, želim ozbiljnu vezu!”, vikala je, što je zvučalo dobro, ali nije bilo. Naime, spomenula mi je da joj je njezin Slovenac slao osam tisuća kuna svaki mjesec. To je bio temelj njihove veze. I svake u kojoj je bila spremna biti. Nisam imao pojma da se tako dobro živi u susjednoj zemlji. Ta je cifra bila veća od moje cijele plaće. Mogao sam joj dati tek trenutni užitak, ali ne i ono za čim čezne.

Bju je te noći bila čangrizava, a od alkoholiziranja gotovo seksualno nesposobna. Također se ponašala prilično nenormalno. U jednom trenutku noći sam se probudio i vidio da sjedi nadvijena nad moje tijelo i bulji u mene. Moja kraljica večeri pretvarala se u manijaka.

Nismo nikad više proveli noć skupa, a ona se vratila svojoj vladavini Luciferom. Sve dok se nije pojavio Nijemac spreman na ono na što ja nisam bio. Nisam bio ljubomoran zbog toga. Sljedeći put kad smo se našli oči u oči, imala je opet taj veliki raskošni šešir na glavi. Srdačno smo se zagrlili i poželjeli jedno drugom sreću. Prepustio sam zatim svoju kraljicu drugima, ali taj osjećaj oduševljenja i euforije koji sam osjećao kad sam je osvojio, njega ću zadržati za cijeli život…

Autor: Štefek Tajlandski

Sve nastavke priča iz Pattaye pronađite ovdje!