Zagrljaj

Svršeno je s hvaljenjem samog sebe, suptilne poruke danas su ono što će impresionirati gotovo svaku djevojku. Naime, pokazalo se za muškarca da je u novom tisućljeću najbolji način voditi komunikaciju sa ženom tako da njegove riječi i neverbalna komunikacija šalju potpuno različite poruke. Skromnost i sramežljivost riječima, pucanje od samopouzdanja govorom tijela. I naravno, uvijek spremnost na djelovanje…

“Ja nemam nikakvog iskustva s curama. Baš mi treba netko tko bi me poučio,” reče on uz pogled pun samopouzdanja koji jasno govori mladoj dami da baš i nije istina ono što tvrdi. Koliko god ona inzistirala da prizna da laže, momak sa smiješkom na licu uporno tvrdi isto, ali govor tijela ga iz minute u minutu izdaje, jer očito je da posjeduje hrabrost i sigurnost koje djevac ne može imati.

“Nemoj se rugati nama neiskusnim dečkima. Nismo mi krivi! Znaš i sama da nije lako probuditi nesputanu strast kod vas silno privlačnih curki,” nastavlja on u istom stilu, s lakoćom je pritom skidajući pogledom, kao da točno može zamisliti kako ona izgleda kad se potpuno otme kontroli.

Tako se šalje dvostruka poruka ženi i to se pokazalo u moderno vrijeme najboljim načinom kako je impresionirati! Riječima skromno, šala na svoj račun, prihvaćanje njezinog podbadanja i zadirkivanja, ali svojom pojavom, govorom tijela i što je najvažnije, djelima pokazati da nisi nimalo nesiguran i izgubljen u ovom svijetu, a samim time si prava stvar za nju, netko tko će joj biti izvor zabave i opuštanja, ali i osoba koja će je vući prema naprijed, a ne unazad.

“Hvalite me usta moja” muška filozofija možda i dalje funkcionira u ruralnim područjima i malim gradovima, ali urbane cure čak i u Hrvatskoj su to prerasle. One traže muškarca koji se ne srami svojih slabosti, ali u isto vrijeme odiše čvrstom osobnosti i umjesto da lamata beskrajno jezikom, konkretnim djelima opravdava svoje postojanje na ovom svijetu.

Razgovor

Novo je doba i vladaju nova pravila. Impresionirat ćeš je isključivo suptilnim porukama. Sve svoje vrline ubacit ćeš “slučajno” u razgovor, što si sve radio i postigao, gdje si sve bio, koji su se snovi već pretvorili u realnost, a koji tek budu, ali sve to bez veličanja samog sebe, baš suprotno, a nasmijat ćeš je i spominjanjem svojih mana za koje ćeš naći način da zvuče slatko i simpatično. S druge strane, opuštenim i samouvjerenim govorom tijela dat ćeš joj onu drugu stvar koju traži: pravog muškarca.

Ako uz sve to shvatiš da je najvažnija stvar u komunikaciji s curom znati je saslušati i razlikovati bitno od nebitnog od onog što je rekla, postavljati prava pitanja te joj pokazati da kod nje cijeniš i poštuješ puno više toga od samo njezinih oblina, na pravom si putu do se nešto među vama zaista dogodi.

A kada u njezinim očima vidiš jednaku iskru kao i u svojima, vrijeme se za nedužni pa sve ozbiljniji fizički dodir, smanjivanje osobnog prostora među vama i ono što je najveći gušt: dovesti je do toga da ne može više izdržati i prva poljubi tebe. Naravno, nakon što si joj svoje usne stavio na pladanj, dovoljno blizu da shvati da je vrijeme prekinuti neizvjesnost i početi uživati…

Autor: Štofel Van Meister