Kolač sa svježim smokvama

Smokva je bogata kalijem i kalcijem te brojnim vitaminima koji su nam potrebni za zdraviji organizam.

Pravilno čišćenje ribe

Čišćenjem ribe odstranjuju se nejestivi ili nepotrebni dijelovi.

Pohane jabuke sa sladoledom – lagano, ukusno i osvježavajuće

Ljeti manje kuhamo i više ljenčarimo, jer na +40 nemamo volju za ničim. Treba nam nešto lagano hranjivo, osvježavajuće i napravljeno u što kraćem vremenu.

Sezonsko povrće – vrijeme je za zdravu hranu!

Zahvaljujući svom visokom sadržaju vitamina, vlakana, minerala i celuloze, te niskom udjelu masnoće, povrće u prehrani ima neprocjenjivu ulogu.

Domaći kruh ispod peke – tradicija koja izumire

Kruh ispod peke je bio tradicija naših baka a u današnje vrijeme polako ide u zaborav.

Specijalitet koji morate probati – kraljevski Vitalac!

Dali je Vitalac autohtono bračko jelo ili pak nečije drugo to sada nije ni bitno, ali tko ga je god izmislio učinio je najbolju stvar ikada.

Šunka – tradicija na uskrsnom stolu

Šunka je klasik uskrsnog stola i tradicija u mnogim domovima, pa će tako uz uskrsne pisanice, mladi luk i ostale namirnice i ove godine...

Pinca – slatki kruh s mirisom Uskrsa

Nema Uskrsa bez domaće pince ili sirnice, koja svojim mirisom ispunjava cijeli dom. Pinca ili sirnica slatki je kruh s mirisom Uskrsa, koji se...

BABIČINI KOLAČI – manifestacija za sve ljubitelje zagorskih slastica

„Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija...

Viška pogača – tradicionalni specijalitet otoka Visa kojeg morate kušati

Donosimo vam recept za dobro poznatu poslasticu s jednog od najljepših hrvatskih otoka, otoka Visa. Vuče korijene još iz doba rimljana. To siromaško jelo...