Prosvjed u tri hrvatske bolnice

U 5 do 12 započeo je prosvjed djelatnika u tri hrvatske bolnice, a osim na zagrebačkom Rebru, prosvjeduje se i u splitskom KBC-u i Općoj bolnici Dubrovnik.

Glumica Vlasta Ramljak dobila je ulogu Julije u novoj dramskoj seriji “Drugo ime ljubavi”

Ova je glumačka diva zbog strogog izraza lica dosad igrala uglavnom opake žene: Hoće li tako biti i ovaj put?

Hrvatska bi u bliskoj budućnosti mogla biti važan izvoznik električne energije

Svu energiju koja nama treba mi možemo i proizvesti, ali po cijenama koje su veće nego ove danas. Postoje čak i trenuci kad izvozimo, razdoblja s puno kiše i vjetra, a godišnje uvozimo 20-ak posto energije, poručio je na početku okruglog stola o energetskim potrebama Hrvatske..

Zastupnici ljevice traže izvješće o ‘Manhattanu’

U 10 sati počela je sjednica zagrebačke Gradske skupštine na čijem su predloženom dnevnom redu četiri točke, uključujući i prijedlog kojim Klub zastupnika lijevog bloka traži od gradonačelnika Milana Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta "Grad u Gradu", tzv. "Zagrebačkog Manhattana".

Liječnici i medicinske sestre KBC-a danas u prosvjedu

Zaposleni u zagrebačkom i splitskom KBC-u te dubrovačkoj bolnici održat će danas prosvjed "Pet do 12" te će nakratko obustaviti rad.

Kraj za Federera, Serena Williams upisala stotu pobjedu

Treći tenisač svijeta Švicarac Roger Federer završio je nastup na zadnjem grand slam turniru sezone US Openu nakon što ga je u četvrtfinalu sa 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 pobijedio 78. na ATP ljestvici Bugarin Grigor Dimitrov.

Evo gdje su u Hrvatskoj najveće plaće. U top 10 su Agrokor i jedan nogometni klub

Poduzetnici su prošle godine imali 939.954 zaposlenih, kojima je obračunata prosječna mjesečna neto plaća od 5.584 kune, što je za 4,0 posto više u odnosu na 2017. godinu te 82 posto više u odnosu na 2001. godinu, kada je bila 3.068 kuna.

Ukida se popis stanovništva

U tijeku su pripreme za popis stanovništva koji će se održati od 1. travnja do 7. svibnja 2021., a taj bi, prema riječima Lidije Brković, ravnateljice Državnog zavoda za statistiku, ujedno trebao biti i posljednji.

Medicinsko čudo u Češkoj

Nevjerojatan slučaj dogodio se u sveučilišnoj bolnici Brno u Češkoj. Liječnici su na svijet donijeli dijete čija je majka doživjela moždanu smrt 117 dana prije porođaja. Majka je nakon carskog reza isključena s aparata.

Uragan Dorian oslabio, zastao na Bahamima

Uragan Dorian oslabio je na oluju treće kategorije u blizini Bahama gdje je ubio petero ljudi i uzrokovao...